Begeleiding

Bij de diëtist kun je voor veel verschillende soorten begeleiding terecht. Hieronder vind je een overzicht van veel soorten begeleiding waarin ik gespecialiseerd ben. Staat jouw voedingsprobleem er niet tussen? Dan kun je altijd even contact opnemen, dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen!

Veel voorkomende vormen van begeleiding

We spreken van overgewicht wanneer de BMI (Body Mass Index) tussen 25 en 30 is. Wanneer de BMI >30 is spreken we van obesitas. Overgewicht en obesitas hebben gevolgen voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om te werken aan gezonde leefstijl.

Bereken hier jouw BMI.

We spreken van ondergewicht wanneer de bmi <18.5 is. Bij een te laag gewicht is het belangrijk om op een gezonde manier aan te komen. Wanneer aankomen met gewone voeding alleen niet lukt, kan het nodig zijn om medische voeding te gebruiken als aanvulling op het dieet. De diëtist bekijkt samen met jou wat nodig is om een gezond gewicht te krijgen en behouden.

Bereken hier jouw BMI.

Vroeger werd diabetes type 2 ook wel ‘ouderdomssuiker’ genoemd. Tegenwoordig wordt diabetes type 2 voornamelijk veroorzaakt door een ongezonde leefstijl en overgewicht/obesitas. Goede voeding, beweging en een gezond gewicht kunnen diabetes type 2 voorkomen of al bestaande diabetes type 2 omkeren!

Een tijdelijke vorm van diabetes is zwangerschapsdiabetes (diabetes gravidarum). In veel gevallen is zwangerschapsdiabetes goed onder controle te krijgen door het volgen van een dieet in combinatie met het meten van de bloedsuikerspiegel. Ik werk nauw samen met de verloskundigen van mijn spreekuurlocaties.

In Nederland is 1 op de 8 mensen buik-patiënt. Een grote kans dus dat jij iemand bent, of kent, die buikklachten heeft. De juiste voeding kan klachten doen verminderen of voorkomen. Een persoonlijk voedingsadvies is ontzettend belangrijk bij darmklachten, omdat iedereen een unieke darmflora heeft.  

“Ik ben zwanger! Moet ik nu eten voor twee? Wat mag ik nog eten in een restaurant? Ik heb per ongeluk iets gegeten wat niet mocht, is dit erg?” Dit zijn vragen die je als (voormalig) zwangere vast een keer hebt gehad. De diëtist is er ook om al jouw vragen over voeding tijdens je zwangerschap te beantwoorden en samen met jou te kijken of je goed en voldoende eet.

Gezond leven verkleint de kans op het ontstaan van hart -en vaatziekten zoals een verhoogd cholesterolgehalte of een te hoge bloeddruk. Soms kunnen kleine en eenvoudige aanpassingen in je dieet al veel positieve effecten teweegbrengen. Ook is de juiste voeding een belangrijke aanvulling op de medicamenteuze behandeling van hart -en vaatziekten.