Gecombineerde leefstijlinterventie

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma om gezonder te eten en meer te bewegen. Je komt in aanmerking voor deelname aan de gli wanneer jouw huisarts vermoedt dat je een verhoogd gezondheidsrisico hebt door overgewicht. De huisarts adviseert je daarom mee te doen aan SLIMMER.

Wat houdt meedoen in?

Je krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je jouw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist – je bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag je partner meekomen. De diëtist houdt rekening met jouw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut – je volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. Je begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden.

De beweegmakelaar en leefstijlcoach – Na 6 maanden maak je kennis met een beweegmakelaar in jouw gemeente. Dit is iemand die je ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij jou in de buurt. De leefstijlcoach ondersteunt je om jouw gezonde gedrag vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en maand 12) en 5 individuele terugkomstmomenten.

Meedoen aan GLI gaat als volgt

• Meld je aan bij jouw huisartsenpraktijk.

• Je wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel of niet mee te doen.

• Je wordt vervolgens doorverwezen naar de diëtist en een leefstijlcoach of beweegprofessional.

gecombineerde leefstijlinterventie

Kosten

De kosten voor het SLIMMER programma worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Meer info over de SLIMMER gli op www.nogslimmer.nl 

In gemeente De Ronde Venen verzorgen de diëtisten van Diëtistenpraktijk Susan Kentrop en Diëtheek Vinkeveen de begeleiding bij het voedingsadvies en de groepstrainingen en leefstijlcoaching worden verzorgd door MTC Fysio Wilnis en VB fysio Vinkeveen.