Waarom 1,5 liter water drinken per dag goed voor je is

Water drinken tips

1,5 tot 2 liter water op een dag. Red jij het? Ik vind het soms lastig! Een drukke (werk)dag, de hele dag buiten de deur of onderweg, het schiet er snel bij in.

 

Maar waarom is voldoende drinken nou zo belangrijk? Ons lichaam heeft vocht nodig, of het nu warm weer of koud weer is. Bij  onder andere warm weer, intensief sporten, overmatig transpireren en koorts moet je meer drinken. Vocht zorgt ervoor dat voedingsstoffen kunnen worden opgenomen en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en het is nodig voor het regelen van de lichaamstemperatuur. Een gevarieerde voeding draagt ook bij aan een goede vochtbalans. sad

 

Genoeg redenen dus om voldoende te drinken. Nederlands kraanwater is veilig om te drinken, leuk feitje: het behoort tot de beste ter wereld! Het is dus niet perse nodig om mineraalwater te kopen.

 

Wil je eens water met een smaakje? Dit kan je heel gemakkelijk zelf doen, mijn favoriet is citroen met komkommer, heerlijk fris op een warme dag als vandaag! Tip: leg de ingrediënten eerst een aantal minuten in warm water, hierdoor komen de smaken beter vrij. Daarna kan je de kan aanvullen en in de koelkast zetten.

 

Ik zeg proost!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *